web analytics

Mapathon voor Zuid Malawi

Op donderdag 11 april 2017 kwamen ongeveer 30 vrijwilligers bijeen in Amersfoort op ons nieuwe kantoor om de kaart van Zuid Malawi te verbeteren en upgraden.

DSC04805

Na een korte introductie van de heer Koos Krijnders van het Rode Kruis schoven de deelnemers achter de computer om met hun kennis en expertise het gebied rond Marka in Malawi in kaart te brengen. Zowel professionals als studenten, met of zonder kennis van GIS systemen gingen enthousiast aan de slag.

Na een gezellig informeel diner werd er fanatiek nog even doorgegaan door de vrijwilligers met als resultaat dat er 4919 gebouwen en 457 kilometer wegen in het gebied zijn gekarteerd! Dit betekend dat het Rode Kruis dankzij Missing Maps en Humanitarian Open Streetmap in deze regio hun hulp gerichter kan verdelen en mensen in nood beter kunnen helpen.

gekarteerd

Het gedane werk

Dankzij eenieder zijn enthousiasme en plezier is de Mapathon een groot succes geworden. Over een half jaar organiseert NEO wederom een Mapathon, mocht u dit keer ook mee willen doen of wilt u hierover meer informatie meld u dan aan bij jurrien.beck@neo.nl.

Neo bedankt iedereen voor zijn inzet en komst en hoopt u allen volgende keer weer te mogen verwelkomen!

Mocht u intersse hebben om HOT en het Rode Kruis zelfstandig te helpen met karteren of valideren. Neem dan contact op met de heer K. Krijnders op KKrijnders@rodekruis.nl of kijk op www.missingmaps.org

DSC04794

DSC04800

DSC04813

DSC04815

DSC04822

DSC04824

DSC04830

DSC04838

nl_NL
nl_NL