web analytics

Nieuws

Hier vindt je het nieuws van NEO, heeft u naar aanleiding van deze berichten vragen en of opmerkingen neem dan via het formulier contact op. 

Infrastructuur

Data geeft inzicht in zonnepanelen op daken

In de building service van NEO wordt voor heel Nederland inzicht gegeven in gebouwen (BAG, BGT en niet-geregistreerd), hun intrinsieke eigenschappen én de relatie van het gebouw tot de omgeving. Daarin is ook opgenomen hoeveel zonnepanelen er op het dak zijn geïnstalleerd en wat deze naar verwachting opleveren. Voor ieder dak wordt ook een inschatting gemaakt van het resterend potentieel. De data kan op pandniveau worden gebruikt, of op een lager detailniveau zoals buurt, wijk of gemeente.

Lees verder »
Infrastructuur

Data geeft inzicht in dakbedekking

In de building service van NEO wordt voor heel Nederland inzicht gegeven in gebouwen (BAG, BGT en niet-geregistreerd), hun intrinsieke eigenschappen én de relatie van het gebouw tot de omgeving. Eén van de onderdelen die daarin is opgenomen is het type dakbedekking. Met de data krijgt de gebruiker inzicht in o.a. groene daken, asbestverdachte golfplaten en rieten kappen. De service is ingericht met oog op verschillende use cases, zoals verduurzaming en omgevingsrisico’s, en bevat tal van andere data.

Lees verder »

Onze nieuwsbrief 

Aboneer op onze nieuwsbrief & krijg updates en nieuws

nl_NL
nl_NL