web analytics
Alle zonnepanelen van uw gemeente in beeld

Zonnepanelen op de kaart

Met Zonnepanelen op de kaart brengt NEO alle zonnepanelen in Nederland in beeld en monitort de ontwikkelingen. We actualiseren de gegevens ten minste 4 keer per jaar met opnamen vanuit satelliet en vliegtuig. Wij laten u graag onze zonnepanelen data zien.

Zonnepanelen Abonnement

Pakketten
  • Small tot 25.000 gebouwen
  • Medium 25.000 - 100.000 gebouwen
  • Large 100.000 - 650.000 gebouwen
  • Heel Nederland

Wist u dat er jaarlijks een toename is van minstens 20% zonnepanelen in uw gemeente?

Zonnepaneeldata voor uw gemeente

De gemeenteraad wil de ontwikkeling van de energieopgave en verduurzaming van woning, bedrijven, enz periodiek monitoren. Bovendien heeft de gemeente zelf behoefte aan goede informatie om effectief met haar burgers of met marktpartijen te communiceren over duurzame oplossingen.

Zodoende is belangrijk dat u op het niveau van gemeente, wijk, buurt en adres weet hoeveel geïnstalleerd vermogen er is, hoe het zich ontwikkelt en waar nog mogelijkheden liggen. Voor iedere gemeente is het echter uitdagend omvoldoende up-to-date inzichten te verzamelen. Beschikbare bronnen zijn veelal onvolledig en bieden onvoldoende inzicht in de toename van zonnepanelen en de potentie die er nog ligt. Het opstellen van gewenste rapportages op straat, wijk, gemeentelijk niveau is hiermee lastig en vraagt veel handwerk.  

Automatisch periodiek gegenereerde zonnepanelen data is de oplossing.

Wij hebben meer dan 81 miljoen zonnepanelen in kaart gebracht

Zonnepanelen en Zonnepotentieel

Met Zonnepanelen op de kaart brengt NEO alle zonnepanelen in Nederland in beeld en monitort de ontwikkeling. Daarmee helpen wij uw gemeente inzicht te geven in de energietransitie. 

Miljoenen zonnepanelen worden jaarlijks geplaatst. Daarom actualiseren we de onze zonnepanelen data ten minste 4 keer per jaar met opnamen vanuit satelliet en vliegtuig. Het NEO zonnepanelen abonnement wordt via onze live API uitgeleverd en is eenvoudig te integreren in uw GIS software omgeving. Zo vindt u meer data en ook meer actuele data.

Alle daken met zonnepotentieel van Nederland in beeld. 
NEO brengt het resterend potentieel van zonnepanelen op daken in kaart. Ieder dak is voorzien van adresinformatie en een indicatie van het op te wekken vermogen.

Nb.NEO zonnepanelen data is eenvoudig te gebruiken via o.a. ESRI, GEOAPPS en QGIS. 

Voordelen Zonnepanelen Abonnement

Loek laat u graag de zonnepanelen in uw gemeente zien!

Loek van Oijen

Specialist zonnepanelen

Sinds 2018 monitoren we actief de stand van zonnepanelen in Nederland. Het idee ontstond doordat er een toename was in uitvragen voor projectmatige detectie binnen bijvoorbeeld een gemeente. We besloten de kennis die we met die opdrachten hadden vergaard te gebruiken om een landsdekkende service uit te zetten: dat is efficiënt voor de gebruiker omdat de data al klaar staat en bevordert de achterliggende logistiek voor het actualiseren van de data.

Met behulp van AI-algoritmen (deep learning) worden zonnepanelen opgespoord in open databronnen. Dat zijn luchtfoto’s, maar met name ook satellietbeelden; het voordeel daarvan is dat ze meerdere keren per jaar verschijnen, waarmee de data altijd actueel blijft. Die actualiteit is juist waar het in andere bronnen vaak aan ontbreekt. Data heeft een houdbaarheidsdatum; door de sterke toename aan zonnepanelen zijn gegevens al snel verouderd.

Er zijn verschillende motieven om de data te gebruiken en daarmee verschillende behoeften. Daarom kan de gebruiker keuze maken uit verschillende kwaliteits- en actualiteitsniveaus. Sommige van onze gebruikers hebben veel ervaring met geo-data, anderen gebruiken het nog maar net. Wij denken graag met u mee zodat u de data snel en gemakkelijk kunt inzetten.

Met behulp van AI-algoritmen (deep learning) worden zonnepanelen opgespoord in open databronnen. Dat zijn luchtfoto’s, maar met name ook satellietbeelden; het voordeel daarvan is dat ze meerdere keren per jaar verschijnen, waarmee de data altijd actueel blijft. Die actualiteit is juist waar het in andere bronnen vaak aan ontbreekt. Data heeft een houdbaarheidsdatum; door de sterke toename aan zonnepanelen zijn gegevens al snel verouderd.

Er zijn verschillende motieven om de data te gebruiken en daarmee verschillende behoeften. Daarom kan de gebruiker keuze maken uit verschillende kwaliteits- en actualiteitsniveaus. Sommige van onze gebruikers hebben veel ervaring met geo-data, anderen gebruiker het nog maar net. Wij denken graag met u mee zodat u de data snel en gemakkelijk kunt inzetten.

Deze site maakt gebruik van Google Analytics met bijbehorende cookie(s). Verworven gegevens zijn geanonimiseerd en worden niet gedeeld met derden

© 2024 NEO

nl_NL
nl_NL