web analytics

SignalEyes Bomen

Boombasis

 

Hoeveel bomen zijn er in mijn gebied, waar staan ze en hoe hoog zijn ze nu?

Boombasis is een dienst met informatie over alle bomen van Nederland. NEO levert de dienst sinds 2015 in opdracht van het Coöperatief Boomregister. De data worden voortdurend geactualiseerd. Dat is nodig ook, want bomen groeien, worden gesnoeid, geplant en omgehakt.

Boombasis wordt nu nog uitsluitend gemaakt met aardobservatiedata als luchtfoto’s, satellietbeelden en lidar. In de gratis viewer vindt u data over boomkronen, (locatie, vorm en hoogte) van onze meer dan 125 miljoen bomen. Op zeer korte termijn zal daar ook de nieuwe versie van Boombasis worden gepubliceerd. Via de API wordt meer informatie geserveerd en kunt u de data analyseren, enz. tegen een vergoeding. Met de beantwoording van enkele vragen berekenen we wat de kosten voor het gebruik van de API voor u zijn en kunt u de bestelling plaatsen. Deze en meer informatie vindt u hier. U kunt ook Wigger Tims benaderen of het contactformulier gebruiken.

 

{loadposition sybomen}

Maatwerk
Wilt u een actueel overzicht van de bomen die zich in een specifieke omgeving bevinden, bijvoorbeeld in het kader van verbetering van de luchtkwaliteit, beschaduwing, geluiddemping, belevingswaarde, biodiversiteit, etc.? Als aardobservatiespecialist denken wij graag met u mee over de manier waarop u zaken zo helder mogelijk inzichtelijk kunt maken!

nl_NL
nl_NL