web analytics

Ontsluiting van beelden

Het beoordelen van satellietbeelden en luchtfoto’s en deze vervolgens geschikt maken voor specifieke toepassingen, vereist veel specialistische kennis.

Vanuit onze jarenlange ervaring hiermee hebben wij een aantal oplossingen ontwikkeld die onze klanten helpt om informatie beter te beoordelen en om de juiste keuzes te maken in het benodigde beeldmateriaal.

Neography
Ter ondersteuning van discussies hebben wij een speciale ‘webviewer’ ontwikkeld, die klanten direct toegang geeft tot hun beeldmateriaal. Bij vragen of onduidelijkheden over een specifiek punt in de kaart, kan dit punt worden gemarkeerd. Vervolgens verschijnt een scherm waarin een vraag of opmerking kan worden geplaatst en kan hierover gericht met andere betrokkenen worden gecommuniceerd.

SATX (SAT1 t/m SAT250)
Het is behoorlijk complex om van de opnamen van satellieten (die allemaal uiteenlopende verschillende technische- en gebruikersspecificaties hebben), geografisch en kleurtechnisch bruikbare beelden te maken. Dankzij onze unieke verwerkingsketens kunnen wij de satellietbeelden verwerken tot beelden in de gewenste resolutie (de X staat hierbij voor de pixelgrootte in meters op de grond), maar ook tot halfproducten in bodemvocht, vegetatie-indexen, temperatuur, enz.
De kern van de meeste van deze ketens is gebaseerd op Geomatica van het Canadese PCI Geomatics Ltd. Deze software is ook door derden bij ons af te nemen.

{loadposition ontsluiting}

Kwaliteitscontrole
Heeft u data in laten winnen door een externe partij, maar twijfelt u over de locatienauwkeurigheid, de kleurrijkdom of de resolutie van een opname? Als onafhankelijke derde partij kan NEO voor u een kwaliteitscontrole uitvoeren.  

Satellietbeelden op Maat
NEO werkt samen met alle satellietbeeldleveranciers ter wereld. Hierdoor weten wij als geen ander welk materiaal er beschikbaar is en voor welke doeleinden dit toepasbaar is. Wilt u weten welk beeldmateriaal geschikt is in uw specifieke situatie? Wij adviseren u graag hierover. Vindt de levering via NEO plaats, dan profiteert u tevens van de volumekortingen die wij ontvangen.

Meer weten? Neem contact met ons op!

nl_NL
nl_NL