web analytics

Imagining tomorrow 2015

Imagining tomorrow 2015

Twaalf tweedejaars studenten van Hogeschool voor de Kunsten (HKU) hebben in
2 multidisciplinaire teams hun creatieve geest ingezet voor de toekomst van de Geo-informatie. Dit deden zij in opdracht van NEO.

NEO en HKU werken sinds 2012 samen om met studenten de concepten ‘Big data’, ‘data visualisatie’, productontwikkeling, en conceptualisering van toekomstbeelden samen vorm te geven vanuit het onbelemmerde perspectief van jonge kunstenaren. NEO erkent dit speciale perspectief en gebruikt dit voor haar eigen inspiratie en conceptualiseringen.  

myanmartransp

De studenten hebben ook dit jaar erg inspirerende en ‘outside of the box’ ideeën gecreëerd. De groepen waren op de hoogte gebracht van het principe geo-informatie & aardobservatie, waarna zij mochten proeven aan andere inspirerende initiatieven op de raakvlakken Geo-data en kunst. Bijvoorbeeld de projecten van Aaron Koblin.
https://www.ted.com/talks/aaron_koblinSocks

Groep A had grote ambities met het idee van ‘data schoonheid’ en integratie van mens met technologie. Zij liepen daardoor tegen muren aan die in een tijdsbestek van 2 weken niet makkelijk te beslechten waren. Het idee is echter zeer sterk en NEO wil dit graag verder verkennen.

Groep B had een andere insteek en trok NEO rigoureus uit haar context en plaatste haar in het absurde. Dit viel echter heel goed in de smaak bij de specialisten van NEO en zij herkende, zelfs in het absurde, nog steeds hun werk.

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=bHr0Qsaud-c

 

 

 

 

nl_NL
nl_NL