web analytics

Zonnepanelen

Alle zonnepanelen in Nederland op de kaart

NEO’s zonnepanelenviewer heeft als doel om alle zonnepanelen in Nederland in beeld te brengen en de ontwikkeling te monitoren. Dat doen we in etappes. Eind 2019 wordt de eerste ronde afgesloten met gegevens die dan landsdekkend, volledig en actueel zijn. Daarna gaan we verder door de gegevens tenminste 6 keer per jaar te actualiseren.

U kunt zoeken naar een bepaalde locatie en dan klikken op de zonnepanelen die u vindt. We hebben de panelen zo goed mogelijk gekoppeld aan het adres.

We halen de informatie uit remote sensing beelden. Daarbij kunnen we fouten maken, maar langzamerhand wordt de informatie steeds beter en completer. U kunt ons daarbij helpen door, wanneer u foutieve informatie vindt, op het paneel te klikken en ons een bericht te sturen over deze niet-correcte gegevens.

We monitoren de zonnepanelen omdat de stormachtige ontwikkeling ervan een factor van belang is in de energietransitie. Het is voor ons allemaal belangrijk om informatie over dit onderwerp beschikbaar te hebben en geen ‘fake data’ te gebruiken.

Wilt u meer informatie over bijvoorbeeld het vermogen van de zonnepanelen in uw interessegebied of de data op een andere manier gebruiken (op uw eigen website, als WFS, enz.) dan kunt u contact met ons opnemen via de mail op zonnepanelen@neo.nl en doen we u offerte.

We hebben als bron alle voor dit doel beschikbare ‘Open Data’ gebruikt, waaronder de satellietopnamen uit het Satellietdataportaal. Deze opnamen bewerken we met AI-algoritmen (Artificial Intelligence). De monitoring van veranderingen en actualisering van gegevens is de core business van NEO.

 Bezoek onze viewer door op onderstaand beeld te klikken of ga naar zonnepanelen.neo.nl.

zonnepanelen_viewer

nl_NL
nl_NL