web analytics

Update Zonnepanelen op de Kaart

In de afgelopen weken is er een grote update uitgevoerd op de database van Zonnepanelen op de Kaart. De inhoud van de database is uitgebreid met de gecombineerde resultaten van detecties op satelliet- en luchtfoto’s. Daarmee is de database weer helemaal bij én kunnen we iets zeggen over de toename in zonnepanelen de afgelopen tijd. Waar onze database eind vorig jaar nog zo’n 15 miljoen individuele panelen bevatte, is dat aantal inmiddels gestegen tot meer dan 26 miljoen; bijna een verdubbeling dus! Het totale productievolume aan energie wordt nu geschat op circa 8.000 gigawattuur per jaar.

Als u buiten weleens om u heen kijkt – of weleens naar een luchtfoto kijkt – kunt u zien dat die toename van zonnepanelen fors is. De toename in onze service komt niet alleen voort uit een toename in actualiteit, maar ook kwaliteit; onze service is zo ingericht dat de eerste 80% juistheid en volledigheid wordt behaald door volledig automatische deep learning detectie. Op verzoek van de gebruiker kan de data binnen een interessegebied worden opgewerkt naar minimaal 95% juistheid en volledigheid.

Voor de rest van het jaar zullen ook de nog niet verwerkte satellietfoto’s nog worden gebruikt om de gegevens uit te breiden. Daarnaast benadrukt de snelle toename nog maar eens dat dit soort data razend snel verouderd. Monitoren is dus noodzakelijk voor goede informatie. De relevantie van deze data, én het belang dat de data betrouwbaar is, neemt ons inziens alleen maar toe.

Meer informatie over Zonnepanelen op de Kaart vind u op onze website: https://www.neo.nl/zonnepanelen-op-de-kaart/

nl_NL
nl_NL