web analytics

Stagiair bij NEO – Kee de Vrije en Damon Knowles

Kee de Vrije

Ik ben Kee de Vrije en loop sinds oktober 2019 stage bij Neo. Deze stage is onderdeel van mijn master Geo-Information Science and Remote Sensing aan de Wageningen Universiteit. In februari hoop ik afgestudeerd te zijn.
Tijdens mijn stage bij Neo hou ik mij bezig met het detecteren van water lichamen op satellietbeelden en luchtfoto’s met behulp van Deep Learning technieken. Het analyseren, verwerken en bestuderen van satellietbeelden en luchtfoto’s vind ik leuk en uitdagend werk, dat goed aansluit op mijn studie.

Damon Knowles

Ik ben Damon Knowles en sinds begin oktober met mijn stage bij NEO, waar ik een jaar zal meewerken aan interessante projecten. Inmiddels heb ik daar ook al een start mee gemaakt.
Een zeer belangrijk project ging over waterdelen in de provincie Zeeland. Voor dit project moest ik verschillende delen van een kanaal opdelen in verschillende sectoren. Als er in de toekomst zich een probleem zou voordoen met het kanaal, dan kunnen de mensen die het kanaal onderhouden snel en goed het gebied rond het waterdeel identificeren en lokaliseren en daarop anticiperen. Ik vond dit een leuk project en was erg blij met het behaalde resultaat.

Gedurende deze stage krijg ik ook de mogelijkheid om mijn QGIS vaardigheden te ontwikkelen en dit toe te passen in mijn werkomgeving, zoals bijdragen in de oplossing van milieu-gerelateerde problematiek. Ook de werksfeer is erg vriendelijk bij NEO, dus voelde ik me er gelijk thuis.
Elke projectmedewerker verricht werkzaamheden in verschillende projectgebieden, zodat er voldoende ervaring wordt opgedaan. Tijdens mijn korte tijd bij NEO heb ik tot nu erg veel onbetaalbare ervaring opgedaan, in het bijzonder in QGIS. Ik ontwikkel hier ook mijn werkvaardigheden en dit zal mij enorm helpen met het opzetten van een onderzoek voor mijn scriptie in het laatste jaar bij Coventry University.

nl_NL
nl_NL