web analytics

Onze stagiairs in the spotlights

Akhil Sampatirao

Mijn naam is Akhil Sampatirao en ik ben momenteel bezig met mijn stage project  bij NEO. Hier ga ik werken aan de integratie van de ESA Copernicus-diensten in NEO’s projecten. Ik kom uit India en dit is mijn tweede jaar in Nederland. Ik volg een master Geo-information Science en Earth Observation aan de Faculty ITC, Universiteit van Twente, gespecialiseerd in toegepaste Remote Sensing voor Aardwetenschappen.
Alhoewel we met behulp van de technologie de aarde steeds beter begrijpen zijn er nog steeds grote vraagstukken die we niet kunnen beantwoorden. Ik ben nieuwsgierig naar wat we te weten zullen komen en wanneer we deze vraagstukken beantwoorden. Deze nieuwsgierigheid is wat mij persoonlijk heeft aangespoord om me te verdiepen in de wereld van aardobservatie.

Tijdens mijn studies, heb ik ervaring opgedaan in Geografische Informatie Systemen (GIS), Remote Sensing, Geophysics, Petroleum Engineering  en Spectrale Geologie. In mijn bachelor en master heb ik gewerkt met diverse geospatiale softwarepakketten. Gedurende mijn stageperiode bij NEO, ga ik kijken naar de potentie die er zit in de Copernicus producten en diensten ter aanvulling op NEO’s ambities. Alhoewel ik net ben begonnen met mijn stage, geeft de sfeer op het kantoor mij een gevoel van thuis. Iedereen is bereid om elkaar te helpen en daardoor voelde ik mij snel op mijn gemak. Kortom, ik denk ik dat dit een hele goede ervaring en kans voor mij gaat zijn en een nieuwe uitdaging in mijn werkgebied.

Gerjon Schoonderwoerd

Na een BSc Bodem, Water en Atmosfeer aan Wageningen University ben ik daar doorgestroomd naar de MSc Geo-Information Sciences. Ik heb me op deze kant gericht omdat ik het meten en monitoren van processen op het aardoppervlak, het (meer geavanceerde) gebruik van computers, maar ook luchtvaart erg interessant vond.

Als afsluiting van mijn MSc ben ik begin december begonnen aan een stage van vier maanden bij NEO. Hierin hoop ik verschillende atmosferische correctiemethoden voor Sentinel-2-satellietbeelden te gaan vergelijken, om vast te stellen welke het beste presteert. Deze algoritmes zijn ontwikkeld om de blauwe/wittige waas die vaak in onbewerkte satellietbeelden te zien is, of wanneer je vanuit het vliegtuig naar beneden kijkt, te minimaliseren. Die waas beïnvloedt namelijk het signaal dat we willen meten: de reflectie van zonlicht op het aardoppervlak.

Anastasia Dagla

De komende twee maanden ga ik als intern werken aan het vinden van zonnevelden door het gebruiken van Sentinel-2 imagery. Het bestaande record met een precisie van 25cm of beter van de zonnepanelen en velden in Nederland is behaald met het gebruik van luchtfoto’s. Daarom ga ik me vooral focussen op het trainen van een alreeds bestaand U-net model om zonnevelden te volgen en in kaart te brengen met het gebruik van satellietfoto’s en om te zien hoe anderen in de wereld dit principe toepassen.

Momenteel ben ik bezig met het afronden van mijn masterstudie in civiele techniek, om precies te zijn mijn master in Geosciences and Remote Sensing aan de TU Delft. Ik heb NEO voor het eerst leren kennen door een voorstel van één van mijn favoriete en meest gewaardeerde docenten. Ik ben erg blij en gemotiveerd om te gaan werken in zo’n internationaal georiënteerde werkomgeving en team. Ondanks dat ik pas in het begin van mijn stage zit heb ik het gevoel dat ik al veel heb geleerd. Ik denk dat dit een mooie mogelijkheid is om mijn vaardigheden in engineering te ontwikkelen en beter bekent te worden met de nieuwste ontwikkelingen in Remote Sensing technieken en toepassingen. Wat ik het mooist vind aan NEO, is dat het in zijn projecten laat zien hoe wetenschappelijke kennis en cutting-edge technologie kan worden toegepast in de praktijk om real-world problemen aan te pakken.

 

 

 

nl_NL
nl_NL