web analytics

NEO wint opdracht voor de World Bank Group

NEO heeft een opdracht verkregen van de World Bank Group (WBG)  inzake het beoordelen van het zonnepaneel potentieel van  daken in verschillende wereldsteden. Dit project past bij de doelen van NEO om aardobservatie in te zetten voor een duurzamere planeet. NEO gebruikt hiervoor zeer hoge resolutiebeelden van Digital Globe en de laatste kunstmatige intelligentie technieken. Deze technieken worden toegepast in een workflow om de geschikte daken en de potentiële zonnekracht in verschillende steden over de hele wereld te beoordelen.

Het project loopt tot 2020. Dit project ondersteunt het plan van de WBG om een globaal webplatform te onwikkelen. Dit webplatform laat steden verzamelde data visualiseren en analyseren op de geschiktheid van daken voor zonnepanelen. Er wordt geschat dat bijna de helft van de globale capaciteit aan zonnepanelengroei in de komende vijf jaar wordt aangedreven vanuit commerciële, industriële en overheidsgebouwen die hun elektriciteitsrekening omlaag willen brengen.

Zonnepanelen op daken kunnen een effectieve oplossing zijn voor het verduurzamen van de energievraag van gebouwen, aangezien de bouwsector op dit moment meer dan 50% van de globale elektriciteitsvraag en bijna 40% van de globale koolstofdioxide-emissies veroorzaakt. Ondanks de gunstige economie en de grote potentie van zonnepanelen op daken in het leveren van schone en betrouwbare energie, blijft de toepassing en de opschaling van het gebruik van zonnepanelen op daken in deze onderzochte steden een uitdaging. Oorzaken is onder andere het gebrek aan toegang tot data en tools naar bruikbare studies, financiën en betrouwbare kwalitatief technische partners.
De informatieproducten (kaarten, webservices) en tools van NEO voorzien hierin en dragen daarmee bij aan een duurzame samenleving. 

nl_NL
nl_NL