web analytics

NEO partner van het EnergyData Portaal World Bank Group

Neo is partner Partners – ENERGYDATA.INFO geworden van het EnergyData portaal van de World Bank Group.
NEO heeft voor 14 steden wereldwijd de potentiële oppervlakte voor zonnepanelen berekend. Deze resultaten komen binnenkort beschikbaar voor iedereen ter wereld. Dit product geeft inzicht bij het plannen, prioriteren en financieren van lokale energieprojecten. Het draagt bij aan de wereldwijde transitie naar duurzame energie en past bij de duurzame ontwikkelingsdoelstelling 7 van de Verenigde Naties: zorgen voor toegang tot betaalbare, betrouwbare, duurzame en moderne energie voor iedereen.
Dit fascinerende product brengt de geschiktheid, capaciteit en het jaarlijks potentieel van individuele gebouwen in kaart. Deze individuele gebouwen zouden nog kunnen worden samengevoegd tot grotere groepen van gebouwen. Om de kaarten op deze schaal te produceren heeft NEO een artificial intelligence algoritme gebruikt om de gebouwen en geschikte daken te selecteren. NEO heeft hiervoor aardobservatiedata samen met andere databronnen gebruikt.
Onze datasets kunt u vinden op: About – NEO – Organizations – ENERGYDATA.INFO

ENERGYDATA.INFO is een open dataplatform dat toegang biedt tot datasets en data-analyse die relevant zijn voor de energiesector. ENERGYDATA.INFO is ontwikkeld als een publiek goed dat beschikbaar is voor regeringen, ontwikkelingsorganisaties, de particuliere sector, niet-gouvernementele organisaties, de academische wereld, het maatschappelijk middenveld en individuen om gegevens en analyses te delen die kunnen helpen bij het bereiken van duurzame ontwikkelingsdoelstelling 7 van de Verenigde Naties, namelijk toegang tot betaalbare, betrouwbare, duurzame en moderne energie voor iedereen. De Wereldbank en de International Finance Corporation, gezamenlijk de Wereldbankgroep (WBG), streven ernaar de openbare toegang tot en het gebruik van gegevens die de ontwikkelingsimpact kunnen ondersteunen, te verbeteren.

nl_NL
nl_NL