web analytics

NEO organiseert bijeenkomst leidingbeheerders

Eén van de effecten van Covid is dat we meer thuiswerken en elkaar minder ontmoeten. Dat was aanleiding voor NEO om een on-line sessie te organiseren rond het thema leidingbeheer en de rol van geo-informatie. Geo-informatie speelt altijd al een belangrijke rol in de praktijk van de leidingbeheerders, maar zeker ook als gevolg van de uitdagingen van de energietransitie, de nieuwe omgevingswet, etc. De sessie biedt weer even de gelegenheid om ook buiten de eigen organisatie (en thuiswerkplek) ervaringen en inzichten te delen.

Verschillende beheerders van buisleidingen namen eind juni deel aan de sessie. Er werden ervaringen gedeeld met betrekking tot de aanpak van b.v. dekkingsanalyses, veldinspecties, de verschillen en overeenkomsten in de aanpakken tussen organisaties en de vaak gemeenschappelijke uitdagingen, zoals de Omgevingswet en overgang naar het Register Externe Veiligheidsrisico’s (REV).

Aan het eind van de sessie was de tijd op, maar de gespreksstof nog niet. Mede naar aanleiding van de positieve reacties, zijn er daarom plannen een vervolgsessie later in het jaar te organiseren.

nl_NL
nl_NL