web analytics

NEO is sinds januari 2021 de officiële Nederlandse reseller van Capella Space

NEO is ook geautoriseerd om de Capella Space producten aan andere Europese landen aan te bieden.

Capella Space is een aardobservatiebedrijf dat actuele en betrouwbare observaties met Synthetic Aperture Radar (SAR) maakt door middel van kleine satellieten. Capella is het eerste bedrijf uit de Verenigde Staten dat commerciële SAR satellieten lanceert en bedient en heeft daarnaast de hoogste beschikbare resolutie (50cmx50cm, Very High Resolution, of VHR). Capella’s nieuwe satellieten zijn gekoppeld met toonaangevende cloud infrastructure en geven zo wereldwijde inzichten aan defensie en opsporingsdiensten, overheid en commerciële klanten.

Irrigatie In de landbouw, Colorado. In dit beeld kan je naast wegen, gebouwen en water ook Colorado’s ronde landbouwvelden zien. Verschillende gewassen reflecteren verschillende hoeveelheden van het radar signaal. Rechtsonderin zie je een rimpel-effect: dit wijst op een verschil in helling van het grondoppervlak. Een ingezoomd detail van een agrarisch veld laat zelfs de irrigatiepijp en aandrijfeenheden zien van het irrigatiesysteem (SAR beeld van Capella Space).

NEO monitort de veranderingen in infrastructuur, landbouw en wateroppervlaktes. De producten van Capella Space kunnen hierin een waardevolle toevoeging van informatie zijn. Op dit moment kijkt NEO onder andere naar de haalbaarheid van VHR SAR data om droogte te ontdekken en te monitoren in Nederland.

De zeer hoge resolutie en hoge frequentie van de Capella Space data samen met de andere voordelen van SAR data (bijvoorbeeld geen invloed van weercondities) bieden kansen voor gebruikers die op zoek zijn naar kwalitatieve en frequente data voor conservatiedoeleinden en beveiliging.

NEO is blij om samen te werken met Capella Space en SAR data aan te bieden in ons data portfolio voor klanten. Geïnteresseerd? Neem contact op met NEO of bezoek de Capella Space website om meer te horen over de producten: www.capellaspace.com

nl_NL
nl_NL