web analytics

NEO investeert verder in Change Detection as a Service

Na de succesvolle ontwikkeling van aardobservatie (AO) gebaseerde landsdekkende informatiediensten en de recente lancering hiervoor van het SignalEyes platform, zijn we per 1 augustus gestart met een nieuw innovatieproject genaamd SINERGI. SINERGI staat voor Semantic Integration for Next level EO based Rich Geo Information Services, en gaat over het naar een hoger niveau tillen van AO-gebaseerde informatiediensten.

Het gebruik van uitsluitend aardobservatie helpt om bruikbare inzichten te verkrijgen voor veel toepassingen en met meer en betere AO-data slagen we er inmiddels in om een zeer groot aantal diensten te leveren. Maar zelfs bij gebruik van de nieuwste zeer hoge resolutie beelden, is er voor sommige toepassingen een gebrek aan validatie of aanvullende context. Door bestaande, op kwaliteit gecontroleerde, (open) data zoals crowdsourced waarnemingen, officiële teksten als vergunningen, en tekst van sociale media, kunnen we aanzienlijke waarde toevoegen aan van AO afgeleide informatie in b.v. urgentie, context en implicaties.

Het SINERGI project wordt ondersteund door Netherlands Space Office en de Europese ruimtevaartorganisatie ESA via het stimuleringsprogramma’s InCubed (Investing in Industrial Innovation).

nl_NL
nl_NL