web analytics

NEO groeit! Een warm welkom voor onze nieuwe collega’s.

Henk Janssen

Mijn naam is Henk Janssen. Ik ben 57 jaar oud en sinds 1 juli 2019 werk ik bij NEO. Samen met mijn vrouw Karin woon ik in Wageningen. Onze drie zonen staan inmiddels op eigen benen en studeren en wonen elk op hun eigen plek.

Ik heb aan de Wageningen Universiteit gestudeerd en ben opgeleid als Landbouwplantenteler. De afgelopen 29 jaar heb ik bij Wageningen Universiteit en Research bij verschillende instituten en in verschillende posities gewerkt. De rode draad in die tijd was altijd de combinatie van ICT en data met agrarische onderwerpen, waaronder bijvoorbeeld precisielandbouw en projecten voor het Ministerie van LNV in het kader van de uitvoering van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB).

Binnen NEO zal ik me o.a. bezighouden met – opnieuw – projecten voor het Ministerie van LNV, en nu veel meer via de invalshoek van toepassing van satellietinformatie in de processen rond het GLB. De voorliefde voor ICT past goed bij de interne challenges die horen bij de ontwikkelingen binnen NEO op dat gebied.
De stap naar een andere werkomgeving is boeiend en uitdagend, en vooral het werken in een internationaal, jong en gedreven team is een mooie nieuwe ervaring!

Lotte de Vugt

Mijn naam is Lotte de Vugt en ik werk sinds augustus bij NEO. Ik heb pas mijn master fysische geografie aan de Universiteit Utrecht afgerond. Tijdensmijn onderzoeken ben ik bezig geweest met aardverschuivingen op St. Eustatius, in de Caraïben, en op het Lössplateau van China. Hierbij heb ik met verschillende modellen gewerkt om het gedrag van deze aardverschuivingen te bepalen.

Tijdens mijn eerste maand bij NEO ben ik al op vele manieren uitgedaagd en heb ik veel nieuwe dingen geleerd. Ook voel ik me al erg thuis door mijn vriendelijke en behulpzame collega’s. Ik kijk uit naar de komende uitdagingen en hoop dat er nog veel zullen volgen!

Thijs van der Caaij

Ik ben Thijs van der Caaij en werk sinds september bij NEO. Ik ben onlangs afgestudeerd als MSc GIMA (Geographical Information Management and Applications).

Voorheen heb ik stage gelopen bij NEO, waarbij ik het classificeren van bomen door middel van het Random Forest algoritme en uit de AHN3 onttrokken eigenschappen van bomen heb onderzocht. In mijn thesis heb ik een QGIS-plugin voor het plannen van veldhospitalen in conflictgebieden ontwikkeld en onderzocht hoe bruikbaar deze is.

Tijdens mijn stage heb ik reeds kennis kunnen maken met de fijne werkomgeving bij NEO. Daarom ben ik teruggekomen als GIS en aardobservatie ontwikkelaar. Ik kijk er erg naar uit om mijn verworven kennis en vaardigheden toe te passen in projecten van NEO en om nieuwe ervaringen op te doen.

nl_NL
nl_NL