web analytics

NEO bij Energy Storage India

NEO levert oplossingen op het gebied van energie en infrastructuur in Nederland en daarbuiten. Zo voert NEO een haalbaarheidsstudie uit voor de Europese ruimtevaart organisatie ESA. We onderzoeken de haalbaarheid van informatiediensten op basis van satelliettoepassingen voor het verbeteren en verduurzamen van de energievoorziening op het platteland in India. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een consortium bestaande uit NEO (lead), TNO en EATON GmbH, genaamd Space4Microgrids.

Met deze diensten kan betrouwbare informatie worden gegeven die kan worden gebruikt voor het plannen, ontwerpen en onderhouden van microgrids. Microgrids zijn kleine zelfstandige energienetwerken die bijvoorbeeld binnen een dorp energieopwekking koppelen aan een betrouwbaar energie netwerk. Microgrids zijn een goed alternatief in gebieden waar geen of onbetrouwbare aansluiting op het centrale net aanwezig is.

Doel van het bezoek in India was de internationale Energy Storage India conferentie, georganiseerd door de Indian Energy Storage Alliance (IESA), waar we zowel op de beurs aanwezig waren als een presentatie op de conferentie hebben gegeven. Op de conferentie hebben we kennis uitgewisseld en informatie vergaard en in gesprek gegaan met mogelijke gebruikers en andere stakeholders van de beoogde diensten.

nl_NL
nl_NL