web analytics

Meer dan 120 miljoen bomen, steeds beter en completer !!!

NEO heeft het 1e Boombasis bestand al gemaakt met alle bomen van Nederland en al in 2015 aangeleverd aan het Coöperatief Boomregister. Dat bestand is door tientallen afnemers gebruikt en geactualiseerd en nog steeds te bekijken op www.boomregister.nl.

Er is een vernieuwde versie gemaakt (Boombasis 2020). Vanaf 15 mei a.s. worden met iedere nieuwe luchtfoto, satelliet opname, lidar-puntenwolk en mededeling van eigenaar of publiek, de veranderingen daarin geregistreerd. Het Boomregister en u kunnen dan over altijd actuele boominformatie beschikken. Na de landbouwpercelen is dit de volgende stap in de monitoring van heel Nederland. Binnenkort wordt dezelfde dienst ook geleverd voor alle watergangen, wegen, spoorwegen en gebouwen.
In Boombasis vindt u nuttige informatie over boomkronen en boomhoogte, maar ook in toenemende mate over stampositie, boomsoort, plantjaar en beheervorm.
Als u meer wilt weten, neem contact met op met Wigger Tims (wigger.tims@neo.nl) of Thijs van der Caaij (thijs.vandercaaij@neo.nl) op 033-2100700.

nl_NL
nl_NL