web analytics

Introductie nieuwe collega David Marcelis

Na mijn afstuderen aan Wageningen Universiteit als geo-informaticus in 2011 kwam ik als junior onderzoeker te werken voor remote sensing bedrijf WaterWatch (nu eLEAF). Het moet in het jaar 2012 zijn geweest dat ik voor het eerst met NEO in aanraking kwam. Ik was aanwezig bij een aantal bijeenkomsten waarbij NSO het bedrijfsleven raadpleegde over de inrichting van het Nationaal Satellietdataportaal. NEO was hier ook aanwezig als belanghebbende partij en zorgt inmiddels al een aantal jaren voor de voorbewerking van beelden in het portaal.

Van 2013 tot 2019 heb ik als GIS specialist en projectmanager gewerkt voor Soil Cares Research, een bedrijf dat diensten ontwikkelde op basis van sensortechnologie voor het bepalen van nutriëntengehaltes in bodem, veevoer en gewassen. Via het IJKakker project liep ik NEO opnieuw tegen het lijf. NEO leverde beelden aan Akkerweb waarbinnen diversen applicaties werden ontwikkeld voor precisielandbouw.

Maar ik leerde NEO het beste kennen via onze samenwerking binnen het CROPMON-project. Als projectleider had ik het genoegen om in 4 jaar tijd met NEO en een consortium van andere bedrijven en (semi-)overheidsorganisaties een informatiedienst te ontwikkelen voor boeren in Kenia. CROPMON voorzag bijna 200.000 boeren wekelijks van een lokale weersvoorspelling. En voor meer dan 35.000 percelen werd de gewasgroei gemonitord (voor de gewassen koffie, suikerriet, maïs, gras en tarwe).

Nadat Soil Cares Research eind 2019 jammer genoeg failliet ging ben ik 6 maanden in dienst geweest van Weather Impact (de ‘bijna’ buren aan Stadsring 57, Amersfoort) en heb ik de administratieve zaken en de verslaglegging van het CROPMON project afgerond.

Nu ben ik helemaal gereed om met schone lei en frisse moed voor NEO aan de slag te gaan. Ik ga het management van een aantal lopende projecten op me nemen en zal gaan werken aan nieuwe business proposities binnen de landbouwsector.

In mijn vrije tijd ben ik actief als zanger/componist/bandleider van metalbands ‘Lord Volture’, ‘Black Knight’ en ‘Thorium’. Ik sport ook graag (survivalruns) en ik ben erg geïnteresseerd in geschiedenis.

nl_NL
nl_NL