web analytics

Gewasmonitoring met Sentinel1

Dit artikel is pas gepubliceerd en is onder andere een resultaat van Topsector programma Precisielandbouw 2.0 en was een samenwerking tussen TUDelft, Aeres Hogeschool in Dronten en NEO.

Tijdens het oogstseizoen van 2017 werden in Flevoland de 5 belangrijkste gewassen van Nederland gevolgd: aardappel, suikerbiet, maïs, gras en wintertarwe. 25 Percelen werden een groeiseizoen door studenten van TUDelft en Aeres bezocht op dagen dat Sentinel1 zijn overkomst had en diverse metingen werden verricht: planthoogte werd gemeten, bodemvochtbepaling, het gewasstadium werd bepaald en de planten werden gefotografeerd. Dit werd gecombineerd met weersgegevens. Hierdoor is een goed begrip ontstaan over de toepassingen van de radarsatelliet die elke 2-4 dagen overkomt. Opkomst, gewassluiting en oogstmoment kunnen goed worden bepaald. Inmiddels zijn we bij NEO een stuk verder in het gebruik van radar op basis van backscatter en coherentie. We  monitoren nu gewassen in Nederland, België, Duitsland en Denemarken.

Dit artikel maakt onderdeel uit van de speciale uitgave: “Radar Remote Sensing for Agriculture” van het open access journal Remote Sensing.
Onderstaand de links naar het artikel en journal:

https://www.mdpi.com/2072-4292/11/16/1887/htm

https://www.mdpi.com/2072-4292/11/16/1887/pdf

https://www.mdpi.com/journal/remotesensing/special_issues/RRSA

nl_NL
nl_NL