web analytics

Even voorstellen onze stagiairs: Morteza Yaqubkani en Yuhan Zhang

Morteza Yaqubkani

Ik ben Morteza, tweedejaars MSc student Geoinformatics aan de Universiteit Twente en sindskort actief bij NEO als stagiair. Ik heb een bachelor diploma in Geomatics Engineering, waarna ik in Iran enkele jaren werkervaring heb opgedaan in de richting van landmeetkunde en GIS.

Een van mijn grootste interesses is het werken als online-GIS ontwikkelaar waarbij ik gebruik maak van verschillende technologieën en programeertalen om data te verwerken én inzichtelijk te maken voor eindgebruikers door middel van webviewers of andere applicaties.

Tijdens mijn stage bij NEO ga ik me bezig houden met 3D visualisatie van bomen in een webomgeving. NEO is natuurlijk betrokken bij het maken en onderhouden van het Boombasisregister, een enorme dataset met informatie over alle bomen in Nederland zoals boomsoort, hoogte en locatie. Mijn taak is het bepalen van de beste manier om hier een 3D visualisatie van te maken voor een webomgeving. Dit ga ik doen aan de hand van verschillende methodes om 3D tiles te creëeren waarna ik een viewer ga ontwikkelen in Cesium JS of Mapbox GL.

Yuhan Zhang

Hoi, ik ben Yuhan Zhang. Ik ben tweedejaarsmasterstudent Geo-Information Science aan Wageningen University & Research. Hiervoor heb ik Environmental Sciences gestudeerd. In de afgelopen jaren heb ik aan meerdere projecten gewerkt waarin vegetatie detectie en landgebruiksclassificaties uit satellietdata met machine learning centraal stonden. Verder ben ik zeer geïnteresseerd in het vakgebied smart city en het gebruik van satellietdata.

NEO heeft veel interessante projecten op het gebied van Smart City en is daarom een goede plek om te beginnen aan mijn afstudeerstage. Mijn stage bij NEO gaat over het classificeren van auto’s  op zeer hoge resolutie satellietdata waarbij gebruik zal worden gemaakt van deep learning. Ik ga gebruikmaken van het U-net model waarin verschillende modellen zullen worden vergeleken.  

nl_NL
nl_NL