web analytics

Europese Sentinel-3B aardobservatiesatelliet naar de ruimte

Sentinel-3B, de tweede satelliet in het Copernicus-programma is vanuit Plesetsk Cosmodrome te Rusland op 25 april succesvol gelanceerd. De Sentinel-3B gaat zijn identieke tweeling, Sentinel-3A, bijstaan in de ruimte. Het vormt hiermee de eerste set van Sentinel missies voor Europa’s milieumonitoring binnen het Copernicus programma. Met de Sentinel-1 (radar) en Sentinel-2 (optische) satellieten (al in de ruimte) vormt dit paar de derde complete missie.

Het Sentinel-3B satellietplatform is uitgerust met nieuwe multispectrale en radar instrumenten voor ondersteuning van zowel land als martime missies. De Sentinel-3 missie zal de temperatuur van het oceaanoppervlak, de topografie van het ijs, landveranderingen, vegetatie en branddetectie gaan monitoren.

Bij NEO verwerken we systematisch beeldgegevens van alle Sentinel-satellietmissies en richten we ons op optische en radarsynergie om veranderingen in de tijd te volgen. Het beeld van Sentinel-3A, vastgelegd op de zonnige en warme vrijdag van 20 april jl., toont het landschap van Nederland.

Sentinel 3 OLCI True color on 2018 04 20

RESERVEER JE KAARTEN ONLINE VOOR DE RELATIEDAG!
NEO
21 maart 2024 Vanaf 12.30 uur
21 maart 2024 Vanaf 12.30 uur
Prodentfabriek Amersfoort
RELATIEDAG
nl_NL
nl_NL