web analytics

Europese Sentinel-3B aardobservatiesatelliet naar de ruimte

Sentinel-3B, de tweede satelliet in het Copernicus-programma is vanuit Plesetsk Cosmodrome te Rusland op 25 april succesvol gelanceerd. De Sentinel-3B gaat zijn identieke tweeling, Sentinel-3A, bijstaan in de ruimte. Het vormt hiermee de eerste set van Sentinel missies voor Europa’s milieumonitoring binnen het Copernicus programma. Met de Sentinel-1 (radar) en Sentinel-2 (optische) satellieten (al in de ruimte) vormt dit paar de derde complete missie.

Het Sentinel-3B satellietplatform is uitgerust met nieuwe multispectrale en radar instrumenten voor ondersteuning van zowel land als martime missies. De Sentinel-3 missie zal de temperatuur van het oceaanoppervlak, de topografie van het ijs, landveranderingen, vegetatie en branddetectie gaan monitoren.

Bij NEO verwerken we systematisch beeldgegevens van alle Sentinel-satellietmissies en richten we ons op optische en radarsynergie om veranderingen in de tijd te volgen. Het beeld van Sentinel-3A, vastgelegd op de zonnige en warme vrijdag van 20 april jl., toont het landschap van Nederland.

Sentinel 3 OLCI True color on 2018 04 20

nl_NL
nl_NL