web analytics

Stagiair bij NEO: Reggie Karssiens

Hoi! Ik ben Reggie. Op het moment doe ik de minor Geografische Informatie in het derde jaar van mijn bachelor Aarde, Economie en Duurzaamheid aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Na een sneltreincursus GIS kreeg ik de mogelijkheid om acht weken stage te lopen bij NEO. Graag wilde ik bij NEO stage lopen vanwege de diversiteit aan projecten gerelateerd aan aardobservaties en geodata. Ik leer nu bij NEO dat het automatiseren en opzetten van een herkenningssysteem, dat bijvoorbeeld landschapsveranderingen waarneemt, enorm waardevol kan zijn voor bedrijven en overheden.

Tijdens mijn stage verdiep ik mij in een project waar NEO de afgelopen jaren aan heeft gewerkt. Hierbij is een systeem ontwikkeld dat via satellietmonitoring en deep learning invasieve waterplanten in watergangen classificeert. De classificatie vanuit de lucht moet beter worden gevalideerd en dat kan met crowdsourced veldobservaties, een soort ‘eyes on the ground’.

Mijn taak is een optimale ruimtelijke representatie te maken van de combinatie van het classificatiesysteem met die veldobservaties. Daarnaast maak ik zelf veldobservaties om de nauwkeurigheid van het supervised classificatiesysteem van NEO te onderzoeken. Ik doe dit met enorm veel enthousiasme, omdat het eindelijk weer mogelijk is om buitenshuis te werken en een echte werksfeer te mogen proeven.

nl_NL
nl_NL