web analytics

NEO biedt unieke aardobservatie-diensten met behulp van AWS

NEO biedt unieke aardobservatie-diensten met behulp van AWS

Aangedreven door de AWS Cloud is NEO het eerste bedrijf in Nederland dat informatiediensten aanbiedt om veranderingen in onze leefomgeving te signaleren

Amsterdam, 19 mei, 2022 – NEO, de Nederlandse specialist in geo-ICT en aardobservatie, breidt zijn samenwerking met Amazon Web Services (AWS) uit om unieke informatiediensten te leveren die veranderingen in geo-objecten in onze leefomgeving detecteren. Deze veranderingen kunnen overal in onze omgeving zijn, zoals in infrastructuur, natuur en zelfs zonnepanelen. Met behulp van Machine Learning (ML)-technologie professionaliseert NEO dit jaar zijn landelijke detectieservice, genaamd SignalEyes, waarmee klanten, zoals gemeenten en verzekeringsmaatschappijen, alle activa in Nederland, zoals gebouwen, wegen en waterlopen effectiever kunnen monitoren.

Met het gebruik van Image Processing-technologie in de cloud kunnen veranderingen in bouw en sloop, boomgroei, infrastructuur, landbouwpercelen en natuurlijk terrein worden waargenomen. Image Processing-technologie combineert remote sensingdata (gegevens verzameld door lucht- en ruimtesensoren zoals satelliet- en luchtbeelden) met andere geografische gegevens in SignalEyes. NEO voorziet haar klanten van signalen over veranderingen op maat, bijvoorbeeld voor Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, een agentschap van het Nederlandse ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Eind 2020 besloot NEO om 100 TB aan gegevens naar AWS te migreren om zo niet meer zelf de infrastructuur te hoeven onderhouden en zich te concentreren op hun kernactiviteit, het hebben van betere gegevensbescherming en gebruik te kunnen maken van een sterkere betrouwbaarheid en schaalbaarheid van hun bronnen. NEO bouwde SignalEyes op een serverloze infrastructuur met AWS Lambda. Met de cloud kan SignalEyes nu 100 TB aan stereobeelden verwerken, CPU- en GPU-machines met veel rekenkracht verbruiken en een geografisch 3D-model van het land leveren.

Team NEO & AWS

“Werken met AWS geeft ons de mogelijkheid om relevante veranderingen in real-time in de leefomgeving te detecteren. Dit is belangrijk om informatie te verstrekken over impactvolle maatschappelijke situaties zoals gewasclassificatie, potentiële opties voor zonnepanelen in de stad en overstromingskaarten”, aldus Rob Beck, CEO van NEO. “We hebben in een paar weken een volledige migratie uitgevoerd en we kunnen onze klanten nu helpen veranderingen in milieuactiva beter te beoordelen om beter geïnformeerde beslissingen te nemen, kosten te besparen en minder afval te genereren in sectoren zoals de publieke sector, landbouw en nutsbedrijven.”

SignalEyes wordt dit jaar verder uitgerold en biedt gestroomlijnde online abonnementen, betalingen en datatoegang.

Over NEO

NEO biedt unieke informatiediensten vanuit veranderingen in onze leefomgeving. Satellieten, vliegtuigen en drones houden onze leefomgeving regelmatig in de gaten. SignalEyes is onze manier om deze observaties te gebruiken en de analyses te leveren om informatie bij te werken. Voorbeelden zijn gewasbeheer en -controle, updates van belastingregisters, monitoring van pijpleidingen, onderhoud van bomen, locatie en grootte van zonnepanelen, enz. We monitoren alle gebouwen, wegen, waterlopen, bomen en velden. NEO is het eerste bedrijf op aarde met de mogelijkheden om een ​​heel land te monitoren.

nl_NL
nl_NL