web analytics

Maak kennis met stagiair: Tom Flipsen

Tom Flipsen

Hey, Ik ben Tom! Ik ben een masterstudent Earth Surface and Water aan Universiteit Utrecht, waar ik de track Geohazards and Earth Observation volg. Deze track past perfect bij mij, sinds ik beide onderwerpen super interessant vind, mede omdat onderzoek in beide onderwerpen maatschappelijk erg relevant is. Ik heb zojuist mijn masterscriptie over de invloed van bodemeigenschappen op puinstroom erosie afgemaakt, en nu ga ik via een stage op het andere deel van mijn track focussen, namelijk remote sensing.

Dit mag ik doen via mijn stage bij NEO BV! Ik werk hier bij NEO mee binnen een groter project. In dit project gaan we hyperspectrale data gebruiken om verschillende eigenschappen van een gebied te onderzoeken. Mijn taak binnen dit project is het in kaart brengen van bodemvocht in afgelegen gebieden. Een goede indicatie van bodemvocht helpt bijvoorbeeld bij het inschatten van de begaanbaarheid van onverharde wegen, het gevaar van een droogte voor vegetatie en gewassen, en hoeveel regenwater in een gebied opgevangen kan worden.

Ik ga hiervoor hyperspectrale satellietbeelden van de nieuwe PRISMA satelliet analyseren met machine learning algoritmes. Verder ga ik ook onderzoeken tot welke mate deze workflow geautomatiseerd kan worden. Zowel werken met hyperspectrale data als werken met machine learning algoritmes is nog relatief nieuw voor mij, maar ik krijg gelukkig goede begeleiding van NEO en leer al erg veel. Al met al is het een leuk, uitdagend project waar ik met veel enthousiasme aan ga werken!

 

nl_NL
nl_NL