web analytics

Innovatie in de praktijk

NEO werkt continu aan vernieuwende technieken en nieuwe toepassingen. Dit blijkt maar weer uit het feit dat wij recent maar liefst vier projecten hebben verworven waarin de haalbaarheid van nieuwe oplossingen wordt onderzocht. De projecten hebben betrekking op verschillende onderwerpen als droogtemonitoring, monitoring van leidingen en agrarische percelen. Specifiek richten we ons op het integreren van (satelliet-)databronnen en het toepassen van apps en portalen om daar praktische vragen mee te beantwoorden.

Het gaat om zogenaamde SBIR projecten. Om het gebruik van satellietdata bij overheden en in de samenleving te bevorderen heeft het Netherlands Space Office innovatiegericht inkopen ruimtevaart (SBIR) geïntroduceerd. In deze projecten werken wij samen met verschillende partners om steeds een complementaire oplossing aan te bieden aan onze klanten, zoals waterbeheerders, agrariërs en leidingbeheerders.

Het doel is om na het bepalen van de haalbaarheid prototypes voor de oplossingen te realiseren en deze uiteindelijk in de dagelijkse praktijk toe te passen.

nl_NL
nl_NL