web analytics

CEO – Rob Beck vertelt: Waarom wordt mutatiesignalering steeds belangrijker?

Rob Beck – CEO

Mutatiesignalering met beeldmateriaal is een innovatie van NEO uit 2001 en sindsdien onze core business. We blijven innoveren en zijn er in 2021 in geslaagd om de beeldherkenning van mutaties te automatiseren en nu bedrijfszeker te realiseren.

Bijhouding van kaarten

Kaarten kun je op twee manieren actualiseren. Je begint met een nieuw blad en tekent een nieuwe kaart of je kijkt wat er veranderd is sinds de vorige editie en wijzigt alleen datgene wat veranderd is. In de praktijk is het maken van een nieuwe kaart slim als er meer dan 25% van de objecten op je kaart gewijzigd zijn. Als je bestand beter op orde is, is het verstandig om de mutaties te verwerken. Maar in Nederland is ook dat veel werk, want gemiddeld ondergaat zo’n 8% van de kaartobjecten een ‘fysieke persistente verandering’, een mutatie. Dat is dus goed opletten, want als je zo’n 3 jaar je kaart niet bijhoudt, kun je maar beter overnieuw beginnen. Ook andere informatiebestanden kun je kun je natuurlijk met mutatiesignalering actualiseren.

Het werkproces met mutatiesignalering

Het actualiseren van kaartobjecten is arbeidsintensief en precies werk. Het zoeken naar en het duiden van de veranderingen is dat ook, maar wel heel anders van aard. Het is dan slim om de detectie van de veranderingen en de duiding ervan in een aparte actie uit te voeren. Die actie noemen we mutatiesignalering: Waar verandert een kaartobject (was/wordt) en wat zou de vervolgactie moeten zijn?

In de moderne kaartbijhouding wordt kwaliteitsborging een belangrijke stap (volledigheid, juistheid en nauwkeurigheid). Deze stap is uit te voeren door de zekerheid te vergroten dat alle mutaties worden gesignaleerd en dat aan het begin van een nieuwe cyclus wordt gecontroleerd of alle signalen verwerkt zijn. Signaleren, karteren en controleren zijn dan de drie stappen in het werkproces

Waarom mutatiesignalering?

  • Beeldmateriaal wordt steeds belangrijker en actueler;
  • Geautomatiseerde mutatiesignalering versnelt het werkproces aanzienlijk;
  • Mutatiesignalering is een zeer goede manier om regie te krijgen op het proces van kaartbijhouding.
  • Hoge kwaliteit, en snelle levertijden. Door gebruik te maken van AI en Deep Learning en objectgericht te werken, maken we eenmalige inwinning en meervoudige gebruik mogelijk.

Wij hebben de dienstverlening in ons Mutatiesignalering guidebook uitgeschreven en zijn erg trots op het resultaat.

nl_NL
nl_NL